نکات مهم در مورد استفاده از سختی گیر رزینی
نکته 1: آب ورودی به سختی گیر آب نباید در آن باقی بماند چونکه می تواند عمر مفید رزین های کاتیونی را نصف نماید. علاوه بر این یخ زدن رزین کاتیونی در مخزن سختی گیر می تواند عمر مفید آن را کاهش دهد.
نکته 2 : درصورت باز نمودن درب کیسه های رزین باید در نظر داشت که حتما در مجاورت آب قرار بگیرند. وجود رطوبت برای نگه داری رزین های تبادل یون واجب است.
نکته 3 : بکارگیری از سنگ نمک با خلوص بالا پیشنهاد می شود. به تجربه دیده شده است که در صورت بکارگیری از نمک های با خلوص پایین، گل و لای موجود روی بستر رزین را می پوشاند و ظرفیت تبادل کاهش پیدا می شود.
نکته 4 : کنترل سختی آب خروجی از دستگاه بصورت روزانه یا دو روز یکبار بوسیله کیت های سختی سنج به همه ی اپراتور ها و تکنسین های نگه دار پیشنهاد می شود.
نکته 5 : اطمینان از مکش نمک پس از نصب و راه اندازی دستگاه سختی گیر رزینی با شیر چند راهه اکیدا پیشنهاد نمی شود. به تجربه دیده شده است که پس از نصب و راه اندازی متأسفانه شیر مکش نمک تنظیم نگشته و عملا احیا با نمک صورت نمی گیرد.
نکته 6: در حالتی که آب ورودی به سختی گیر دارای املاح، گل و لای و یا ذرات معلق می باشد، حتما قبل از شروع عملیات سختی گیری، آب را توسط فیلتر کربن و یا فیلتر شنی عاری از اینگونه ذرات کنید.
چه سختی گیری را انتخاب کنیم؟
یکی از بااهمیت ترین سوالات در انتخاب سختی گیر این است که، سختی گیر فلزی و یا سختی گیر FRP گیر بهتر است؟ برای پاسخگویی به این سوال باید توجه داشت که محل قرارگیری سختی گیر رزینی کجا خواهد بود؟ و آیا سختی گیر را در محیط سربسته قرار خواهید داد و یا دستگاه سختی گیر رزینی در مقابل سرما و گرما و محیط بیرون جایگذاری خواهد شد. مورد دیگری که در انتخاب سختی گیر مهم قلمداد می شود
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: تصفیه پسابتصفیه فاضلابخاک دیاتومیدستگاه uvرزینرزین آنیونیرزین کاتیونیرزین کایتیونیرسوب