فلوئورزنی و فلوئورزدایی در روند صنعت آب شیرین کن
فلوئور به حالت آزاد یافت نمی شود و همواره در ترکیب با سایر عناصر وجود دارد. تمام ترکیبات آن وقتی به آب اضافه می شوند، برای تولید یون هیدروژن تجزیه می گردند. بعضی از موارد مورد مصرف به شرح ذیل عبارتند از:
1- سیلیکوفلوراید (میزان فلوئور موجود 45%)
2- سدیم فلوراید (میزان فلوئور موجود 61%)
3- اسید هیدروسیلیسیک (میزان فلوئور موجود 71%)
هم چنین برای فلوئورزدایی می توان از روش های گوناگونی مثل ترسیب شیمیایی و تبادل یون استفاده کرد. در روش ترسیب شیمیایی می توان فلوئور اضافی را از طریق لخته سازی به کمک آلوم کاهش داد و یا با بکارگیری از عملیات سبک کردن با آهک نیز می توان فلوراید مازاد را به صورت رسوب کلسیم فلوراید جدا نمود.
در روش تبادل یون برای از بین بردن فلوئور می توان از تری کلسیم فسفات شامل ذغال استخوان و آرد استخوان، آلومینای فعال و رزینهای تبادل یون به کار برد.
تثبیت شیمیایی (Chemical Stabilization)
آب های بی ثبات ایجاد ایرادات بهداشتی، اقتصادی و زیبایی می کنند. آب های شرب خورنده باعث حل شوندگی فلزات تشکیل دهندۀ لوله ها می شوند. مثلاً خورندگی می شود که میکروارگانیسم ها را در مقابل کلر باقی مانده حفظ مینماید. لوله های آهنی سیستم توزیع آب سبب تشکیل رسوبات آهنی بنام توبرکول(Tubercul)
آب قرمز رنگ نتیجۀ انحلال آهن لوله های آبرسانی توسط آب های خورنده است. آهن محلول به عنوان منبع غذایی یک گروه از میکروارگانیسم ها بنام باکتری های آهن به کار می رود که ایرادات بو و مزۀ آب را به وجود می آورد. خورندگی لوله های مسی منجر به تولید آب با مزۀ فلزی می شود که در دستشویی ها، وان حمام و ماشین لباسشویی ایجاد لکه های آبی سبزمی کند. بنابراین آب باید تثبیت شود.
تثبیت
هدف از تثبیت آب کنترل خورندگی و تشکیل رسوب و پوسته آب های شرب قبل از ورود به شبکه توزیع آب است. به عبارت دیگر آب شرب باید از پایداری برخوردار باشد. در صنعت تصفیۀ آب، پایداری به این معناست که در رابطه با کربنات کلسیم محلول یک شرایط تعادلی به وجود می آید، یعنی در یک سیستم پایدار آب، نه کلسیم در سیستم توزیع رسوب کند ونه کربنات کلسیم از سیستم توزیع آب به محلول وارد شود.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: تصفیه پسابتصفیه فاضلابخاک دیاتومیدستگاه uvرزینرزین آنیونیرزین کاتیونیرزین کایتیونیرسوب