جزئیات سختی گیر رزینی دستگاه تصفیه آب صنعتی
عواملی مثل وجود یون های آهن و منگنز و همچنین حضور بیش از 2 میلی گرم در لیتر کلر در آب می تواند عمر رزین کاتیونی را نصف کند.
رزین مصرفی در سختی گیر از نوع رزین های کاتیونی قوی در سیکل سدیم است. حداقل بستر مورد نیاز برای دانه های رزین 75 سانتی متر می باشد و وجود بستر شنی در زیر دانه های رزین امری اجتناب ناپذیر است زیرا احتمال فرار رزین ها از نازل های آب جمع کن در کف مخزن می رود.
در حقیقت قلب هر سختی گیر رزین های درون آن است.رزین هستند که عملیات سختی گیری را انجام می دهند و به مرور زمان این دانه های رزین کارکردشان ضعیف می شود. دلیل آن نیز وجود عوامل مخرب رزین است، برای مثال وجود تنها 0.2 میلی گرم کلر آزاد در آب ورودی به سختی گیر می تواند عمر رزین را نصف کند. به علاوه اگر آب ورودی به ستون سختی گیر حاوی املاح آهن و منگنز و دیگر فلزات باشد عمر رزین را کاهش می دهند.
در حال حاضر شاهد آن هستیم که سختی گیر های مورد مصرف در صنایع پس از دو یا سه سال با ایراد نشت سختی روبه رو می شوند و دلیل آن نیز فقط وجود عوامل مخرب در آب ورودی به سختی گیر است.
نازل سختی گیر
نازل ها اغلب از جنس PVC میباشد که نقش جمع آوری آب نرم از کف مخزن سختی گیر را به عهده دارند. نازلها بر روی صفحهای با فواصل مشخص از هم قرار میگیرند. نازل ها می توانند از جنس برنجی و یا پلاستیکی باشند.
مخزن محلول آب و نمک سختی گیر
عموما این مخازن از جنس پلاستیک ( پلی اتیلن ) میباشد که شامل سنگ های نمک و آب هستند که زمان شستشوی رزین کاتیونی از آن به کار برده میشود و به واسطه ی شیر سولویید والو محلول آب و نمک به داخل مکیده میشود برای احیای رزین مورد مصرف قرار میگیرند.
شیر سلویید ولو سختی گیر
جهت تنظیم ورودی مخزن مورد استفاده قرار میگیرد.
روش بک واش سختی گیر رزینی
در حالت بک واش آب از پایین سختی گیر وارد می شود. پس از عبور از سیلیس و نازل ها از رزین عبور کرده و لردها و املاح نامحلول موجود در روی رزین ها خارج می گردد. در این حالت آب آن قدر تخلیه می گردد تا شفاف شود و شفافیت آب خاتمه این مرحله را نشان می دهد.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: تصفیه پسابتصفیه فاضلابخاک دیاتومیدستگاه uvرزینرزین آنیونیرزین کاتیونیرزین کایتیونیرسوب